Mooie gerechten voor iedereen

Quiche Kevaine

Quiche Kevaine

Oke, de naam is misschien een beetje afgeleid van Lorraine, aangezien ik dacht dat het een chef was die haar wereldberoemde quiche had vernoemd naar zichzelf. En ja, zo’n narcist ben ik dus ook wel weer. Maar bij nader onderzoek was Lorraine helemaal geen kok of überhaupt een mens, Lorraine is namelijk een regio in Frankrijk. Super interessant natuurlijk allemaal, maar ik doel natuurlijk op de quiche Lorraine.

Ik ben best een zeikerd als het op eten aankomt, ik probeer wel van alles te eten maar vind erg veel dingen niet lekker. Onder dingen waar ik niet zo gek op ben valt ‘’kaas’’. Wanneer iedereen om mij heen zowat een orgasme krijgt bij het woord, krijg ik kots-neigingen. Ik mijd altijd de kaasboer op de markt en loop liever 50 km door een weiland dan dat ik door die walm van aroma’s heen moet. Vandaar dat ik er vandaag voor heb gekozen om een quiche online te zetten die kaasvrij is. Ja, je leest het goed; a motherfucking quiche. ( voor wie dat ene filmpje gezien heeft…? ) Het kan dus wel, een quiche zonder kaas. En weet je, mocht kaas echt een cruciaal onderdeel zijn van je dieet kun je er natuurlijk ook een handje doorheen gooien. Mocht je echt zo obsessed zijn met deze zuivelrijke traktatie moet je dat vooral doen. Dat is altijd zo fijn natuurlijk, maak het vooral lekker je eigen. Maar vandaag ga ik jullie een zalige kaasvrije quiche presenteren.

Het is eigenlijk een hele makkelijke quiche om te maken, ik heb ervoor gekozen om de bodem simpelweg van bladerdeeg te maken; natuurlijk if ur feeling yourself kan je lekker crea-bea gaan knutselen om een eigen bodem te maken, maar met een pakje bladerdeeg bestreken met koffiemelk smaakt de quiche ook delish en dit is natuurlijk veel makkelijker. Deze quiche is überhaupt erg makkelijk om te maken; het enige wat even een kut-klus is, is dat snijden van de kip, ui, prei, maar ach dit schept toch ook wel een band met je producten.

Maak bij de quiche een lekkere salade, of knal gewoon lekker ordi de frituur erbij aan, dat kan mij eigenlijk niet schelen. Het gaat er gewoon om dat je deze quiche proeft. De quiche is zeker nog een paar dagen goed in de koelkast, natuurlijk blijft de quiche niet zo krokant als ‘ie was toen die uit de oven kwam, maar als je ‘m even op-piept is de quiche nog hartstikke lekker.

Veel plezier met bakken en laat mij weten wat je ervan vond!

 

Groet,

Kevin

 

Dit heb je nodig voor de quiche

 • 1 pakje bladerdeeg
 • 5 eieren
 • 200 ml kookroom
 • 2 kipfilets
 • 1 prei
 • 3 rode uien
 • 200 gram kastanjechampignons
 • 1 teen knoflook
 • 125 gram spekreepjes
 • Peper
 • Zout
 • Koffiemelk
 • Boter ( om in te vetten )

Benodigdheden in de keuken

 • bakvorm

Stappenplan

 1. Als allereerst zet je de oven aan op 250 graden.
 2. Leg de bladerdeeg uit zodat deze kunnen ontdooien.
 3. Snij de kip in kleine stukjes en kruid deze met peper en zout, gebruik overmatig veel peper want dit is erg lekker in de quiche.
 4. Snij de champignons, snij de uien en snij de prei.
 5. Snij de knoflook in heel kleine stukjes, je kunt er ook voor kiezen om de knoflook te persen.
 6. Bak de kip op, gebruik niet al te veel boter aangezien je als de kip bijna gaar is de spekjes erbij moet gooien en deze van zichzelf al erg vet zijn.
 7. Doe de ui, champignons en de prei in de pan erbij.
 8. Bak alles goed gaar.
 9. Haal de pan van het vuur en laat het vocht eruit lopen.
 10. Klop de 5 eieren op en meng deze met de kookroom, kruid dit ook nog met wat peper.
 11. Meng alles in de pan samen met je eier-kookroom mengsel.
 12. Vet je bakvorm in met boter.
 13. Leg alle bladerdeegbladen uit over je vorm, let goed dat je alles bedekt en dat ook de zijkanten goed bedekt zijn. Voeg de randjes van de bladerdeegbladen samen door met wat koffiemelk erover heen te wrijven.
 14. Schenk je mengsel in je lege bladerdeeghuls.
 15. Als het goed is steken er nog stukken bladerdeeg uit aan de bovenkant, vouw deze naar binnen toe, probeer vooral niet te drukken op de bovenkant.
 16. Strijk met je vinger koffiemelk over de bovenkant van het bladerdeeg.
 17. Plaats de quiche 35 minuten in de oven, let er goed op dat de quiche niet verbrand aan de bovenkant.
 18. Haal je quiche uit de oven, laat 5 minuten afkoelen en klik de rand er voorzichtig af en genieten maar!

 

Delen
Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *