Mooie gerechten voor iedereen

Gnocchi met kippendij, spekjes en paddestoelen

Gnocchi met kippendij, spekjes en paddestoelen

Gnocchi, de overheerlijke pastasoort die eigenlijk praktisch onuitspreekbaar is. Althans voor een rasechte tatta zoals ik. Ik bedoel… (lees het fonetisch dan) ik dacht dat je het altijd uitsprak als gnottszie. Maar helaas zat ik er faliekant naast, het is namelijk niokki.( fonetisch ) Ik veronderstel dat dit altijd al een levensvraag van jullie geweest is en ga ervan uit hiermee jullie leven behoorlijk wat verrijkt te hebben.

Mochten er nog andere vragen zijn betreft het uitspreken van pastasoorten klop a.u.b. niet bij mij aan, aangezien mijn uitspraak van vreemde talen echt een stereotypering van de Nederlandse cultuur is. Vergeleken met hoe ik buitenlandse talen uitspreek zijn Samantha en Michael vloeiend in Torremolinaans. Dus dat ja…

Dit recept is een van mijn favoriete gerechten uit de Italiaanse/Nederlandse keuken, ik ben zelf niet echt een onwijze fan van de Italiaanse keuken, natuurlijk gaat een heerlijke lasagne er altijd wel in op z’n tijd, maar over het algemeen ben ik niet echt obsessed. Als ik dan toch de Italiaanse keuken aan het afzeiken ben, moet ik toegeven dat ik de hele obsessie van fitgirls/boys die als guilty pleasure pizza/pasta bestellen niet begrijp. Ook de hele ‘does pineapple go on pizza’ kwestie boeit mij echt geen ene fuck. Zo bijzonder is pizza toch niet? Overrated? Als ik flink wil zondigen pleur ik wel de frituur aan. Dat moest ik even kwijt over Italiaans eten…

Gnocchi is het toch wel het wat minder overhypede broertje van pizza, die bescheiden gnocchi kan ik daarom vele mate meer waarderen.. Die heerlijke smeuïge aardappelballetjes die zo heerlijk zacht in je mond smelten tot een zalig papje. Ja… gnocchi brengt bij mij wel de innerlijke Berlusconi naar boven.

Ik maak dit gerecht altijd standaard met soja kookroom klaar, in de ingrediëntenlijst heb ik standaard normale kookroom staan omdat dit zeker 20 keer lekkerder is. Maar aangezien ik altijd een complete acne uitstorting in m’n gezicht krijg als ik teveel zuivel binnenkrijg probeer ik zuivel zo veel mogelijk te mijden. Hiermee voorkom ik dat mijn vrienden weer vragen of ik met mijn bek op een grindtegel ben gevallen.  ( haha wat leuk ) Dus ik zou zeggen, als je goed tegen zuivel kan: doe er vooral lekker veel kookroom in, zo wordt het gerecht lekker machtig en zul je zeker na 1 bordje je calorie-intake voor de hele week binnen hebben<3  #carbs.

Veel plezier met koken en laat mij weten wat je ervan vond in een reactie!

Groet,

Kevin

Dit heb je nodig voor de pasta ( ruim 2 personen )

 • 1 prei
 • 3 rode uien
 • 4 teentjes knoflook
 • 300 gram kippendij
 • 125 gram spekreepjes
 • 150 gram paddenstoelen melange
 • 500 gram Gnocchi
 • 200 ml kookroom
 • 30 cl witte wijn ( doe dit een beetje op gevoel )
 • Zout en peper
 • Jonnie Boer Fungi trifolati kruiden ( optioneel )

Stappenplan

 1. Snij de kippendij in kleine stukjes en kruid deze ruim met peper en zout.
 2. Snij de paddelstoelen in plakjes, de uien in kleine stukjes en de prei.
 3. Pers de knoflook fijn.
 4. Bak de kippendij op in de pan; bak deze het liefst in boter.
 5. Zodra de kippendij mooi begint te verkleuren doe je de spekjes erbij in de pan.
 6. Zet een pan met heet water op het vuur en laat het koken.
 7. Als de kippendij en de spekjes goed gaar zijn voeg je alle groenten en de knoflook erbij in de pan.
 8. Zorg ervoor dat alles goed gaar is en blus dan het mengsel af met witte wijn, ik doe dit altijd uit de losse pols; ben zelf een onwijze wijnfanaat dus er mag altijd wel een flinke scheut in van mij. 🙂
 9. Gooi de gnocchi in de pan met kokend water, deze moeten maar heel kort koken +- 2 minuten; als ze beginnen te drijven zijn ze goed en moet je ze afgieten.
 10. Schenk de kookroom bij het mengsel.
 11. Doe eventueel nog wat Fungi kruiden erbij, het is erg lekker zonder deze kruiden maar ze geven toch net even wat meer pit aan de pasta.
 12. Laat het mengsel goed doorkoken tot de saus wat dikker wordt.( +- 5 minuten )
 13. Voeg de gnocchi na 5 minuten samen met het mengsel en meng dit goed door elkaar heen.
 14. Proef of de saus meer zout/peper/kruiden nodig heeft en zo niet dan is het…
 15. Bon appetit!
Delen
Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *