Mooie gerechten voor iedereen

Chocolade hazelnoot-pecan pasta

Chocolade hazelnoot-pecan pasta

In mijn voorgaande blogs is misschien wel duidelijk geworden dat ik echt een hekel heb aan dingen die zogenaamd gezond voor ons zouden moeten zijn. We zouden daarvoor onze smaakpapillen maar even voor de gek moeten houden en onszelf wijsmaken dat deze ook echt lekker zijn. NEE FUCK DEZE SHIT, COURGETINI IS NIET ZO LEKKER ALS EEN ROMIGE TAGLIATELLA!

Ik heb de afgelopen weken behoorlijk wat geëxperimenteerd met het chocoladepasta maken en heb hierin de gulden middenweg kunnen vinden. Persoonlijk vind ik dat eten vooral erg lekker moet zijn; dat is altijd de basis waaruit ik werk. Deze notenpasta is daarom bij ons thuis ook zeer geliefd. Ik raak namelijk twee vlakken aan; gezond en retelekker! Ik ben zelf best een grote fan van Nutella, maar dan niet als ontbijt. Ik ben eerder van het hartige beleg in de vroege morgen, alleen vind ik mijn pasta wel weer lekker als ontbijt. Je kunt de pasta zonder schuldgevoel naar binnen werken en dat is best wel fijn aangezien de zomer alweer nadert (het is tenslotte al maart so get your shit together)

Door deze chocoladepasta gaat een heel pakje roomboter, dit lijkt misschien heel erg veel maar je krijgt er dan wel drie potten uit. Dus op zich… valt het allemaal best wel mee. We hoeven dus helemaal niet onze smaakpapillen voor de gek te houden; het kan dus ook gewoon zo.

Ik ben vorige week op vakantie geweest, en moet eerlijk toegeven dat ik nu wel een beetje op mijn voeding probeer te letten. Ik heb zo ontiegelijk veel gevreten op vakantie dat ik op een gegeven moment echt dacht dat ik ging ontploffen (maar wel lekker dus fuck you obesitas) Ik probeer nu niet per se minder te eten, maar toch een beetje mijn voeding aan te passen. Hier en daar een blaadje sla en af en toe een komkommertje kan tenslotte ook geen kwaad. Misschien moet ik het concept #timelesseating tijdelijk ook maar eventjes loslaten. Timeless eating is trouwens echt vet grappig, dat is iets waar ik laatst van hoorde; het focust zich helemaal rondom het eten zonder tijdstip. Dus als jij in de ochtend zin in lasagne hebt eet je dit! 10 uur in de avond chocoladepasta eten? Just do it!
Mijn pasta is een prima zoete Nutella vervanger, hij is namelijk ook veel lekkerder dan Nutella! Athans dat vind ik dan. En het past dus ook prima in bijna ieder dieet; zelfs het timeless eating dieet.

Het nadeel is alleen wel dat het zeker niet goedkoper is dan een pot van de supermarkt; er gaan zo tyfus veel noten in dat het daardoor best wel een prijzig potje is. Maar ook even serieus, waarom zijn noten zo extreem duur! Het slaat toch helemaal nergens op dat ik voor een klein bakje hazelnoten meer dan drie euro moet betalen. Afzetters! Ook als ik bijvoorbeeld kant en klare carpaccio van de appie koop betaal je volgens mij meer voor de fucking pijnboompitjes dan de dunne lapjes vlees. Maar ach, dit zijn wel eerste wereldproblemen. Al ben ik nog steeds voor een boycot van ALLE supermarkten voor dit.

Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan gaan vinden! Ik zou zeggen… Neem ruim en smeer royaal want voor je het weet lig je 10 meter diep horizontaal!

Groet,

Kevin

 

Dit heb je nodig voor de pasta (+-3 potten)

 • 70 gram pecannoten
 • 110 gram hazelnoten
 • 150 gram pure chocolade
 • 100 gram melkchocolade
 • 250 gram roomboter
 • 80 gram witte basterdsuiker
 • 2 eetlepels cacao
 • 80 ml volle melk

Stappenplan

 1. Rooster de hazelnoten en de pecannoten tot ze mooi bruin zijn, let op dit gaat best wel snel. Rooster ze in de pan zonder olie of boter.
 2. Vermaal de noten hierna in de keukenmachine/blender whatever. Ik hou zelf van een pasta met wat grotere stukken noot erin; maar je kan dit natuurlijk helemaal zelf bepalen!
 3. Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur.
 4. Als je boter gesmolten is voeg je de volle melk en de suiker toe. Hierna de cacao.
 5. Blijf constant roeren, het bakt snel aan.
 6. Breek de chocolade in stukjes en voeg deze al roerend toe.
 7. Als laatste voeg je de stukjes hazelnoot en pecannoot toe; en blijf hierin roeren tot het goed dik is.
 8. Als je pasta wat dikker is schenk je het in de potjes, je kunt altijd voordat je het inschenkt nog eventjes proeven en mocht je het niet zoet genoeg vinden nog wat honing toevoegen.
 9. Om af te laten koelen zet ik het altijd in de koelkast; let er wel op dat je de potjes openlaat. Je kunt de pasta daarna natuurlijk gewoon buiten de koelkast bewaren!
Delen
Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone


2 thoughts on “Chocolade hazelnoot-pecan pasta”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *