Mooie gerechten voor iedereen

Aardbei witte-chocoflap

Aardbei witte-chocoflap

Een betere naam dan dit kon ik gewoon niet bedenken, misschien zou ‘’zoet-fruitige verrassing’’ het beter doen? Of ‘’pruim des paradijs’’? Ik kreeg de flappen ook niet echt goed op de foto, mijn fotoskills als het op eten aankomt zijn dramatisch (ik ben trouwens wel een die-hard selfieking, dat weer wel), de damp die van het warme eten afkomt en  je camera laat beslaan; foodies kennen het drama wel. Maar goed, dit blijft tenslotte een eerste wereldprobleem. Maar weer terug naar de flap; dit is ‘m namelijk! De aardbei-witte chocoladeflap. Ik ben hier stiekem toch wel een beetje trots op; de combinatie is misschien niet zo heel erg vernieuwend, appelflappen zijn ook niet echt sexy. Maar er is iets aan deze flappen wat het zo speciaal maakt. Misschien gewoon de eenvoud?

Afgelopen week ben ik ziek geweest; snip maar dan ook snipverkouden. Vandaar dat jullie ook eventjes hebben moeten wachten op een nieuw lulverhaal. Maar ik ben weer enigszins genezen, nog een beetje keelpijn maar dat mag de pret niet drukken. Waar ik tijdens mijn ziektebed het meest tegenaan liep is het feit dat ik twee dagen niets kon proeven. Wat voor een normaal persoon al behoorlijk kut is, was dit voor mij helemaal vreselijk. Ik leef namelijk voor eten; voor smaken en natuurlijk een dagelijks portie knoflook. En dat dit gewoon tijdelijk van je afgepakt wordt is bijna asociaal.

Ik heb daarom ook met mijzelf afgesproken dat ik het nooit meer voor lief ga nemen, door mijn tijdelijke handicap ben ik gaan inzien dat ik nog meer moet gaan proeven; nog meer moet gaan genieten. Toen ik gisteren mijn smaak weer een beetje begon terug te krijgen heb ik ook meteen een flap in mijn muil gepropt; oké hij was niet zo vers meer maar it did the trick. Moet je nagaan hoe life changing een terminale aandoening was geweest als een verkoudheid mij al helemaal heeft veranderd. #innerpeace #mybodyisatemple

Ik zie het leven nu weer rooskleurig in; misschien komt dat door de vrolijke kleur van de aardbeien of de zoetige substantie die zichzelf witte chocolade noemt. Maar ik ben weer chill. Mijn flappen zijn dus eigenlijk niet echt iets bijzonders; ze zijn gewoon erg lekker. En je weet wat ze zeggen; soms is eenvoud nou eenmaal levende schoonheid. Misschien moet ik dat ook even zeggen tegen Vivera, er stond vandaag in het nieuws dat ze een biefstuk hebben ontwikkeld die helemaal vegetarisch is en niet te onderscheiden is van vlees. Doe is effe normaal joh; als je zo graag vega wilt eten ga je toch gewoon lekker aan de peulvruchten en de worteltjes. Dit heeft helemaal niets te maken met mijn flappen maar ik heb hier toch zo een gore tyvushekel aan. Met deze flappen doe ik dus in tegenstelling tot Vivera wel normaal; ik doe gewoon lekker simpel. En zeg nou zelf; ze zijn me toch een partij sexy.

 

Dit heb je nodig voor de flappen (10 stuks)

 • Pakje roomboter bladerdeeg
 • 410 gram aardbeien op siroop
 • 2,5 reep witte chocolade
 • 1 ei
 • 3 pakjes vanillesuiker
 • Groot handje amandelschaafsel
 • Handje kristalsuiker

 

Stappenplan

 1. Laat de aardbeien uitlekken, je kunt natuurlijk ook voor verse aardbeien gaan maar aangezien ik het lekker makkelijk wilde houden doen we het zo!
 2. Smelt 2 repen chocolade au bain-marie in een pannetje.
 3. Pureer de uitgelekte aardbeien heel kort in een blender; of snij deze in hele kleine stukjes.
 4. Meng de chocolade samen met de aardbei en tyf hier 2 pakjes vanillesuiker bij.
 5. Roer dit goed door elkaar en laat dit minimaal 3 uur afkoelen in de koelkast (of pleur het in de vriezer, dan ben je binnen n uurtje wel klaar)
 6. Nadat de wachttijd voorbij is gooien we de oven aan op 200 graden.
 7. Ontdooi het bladerdeeg door het uit te leggen.
 8. Breek het eitje en doe dit in een apart schaaltje.
 9. Nu gaan we de flappen vullen; de flappen moeten natuurlijk diagonaal gevuld worden dus we gaan de helft van het velletje maar bedekken met het prutje. Hou de randen vrij.
 10. Hierna vouw je de flap diagonaal dicht en prak je de randjes aan elkaar met een vork.
 11. Voor het ei kun je kiezen om je vinger te gebruiken of een kwastje maar bestrijk de flap aan de bovenkant met het ei.
 12. Sprenkel hier wat vanillesuiker overheen, daarna kristalsuiker en top ‘m af met wat geschaafde amandelen.
 13. Pleur ze ongeveer 15 minuten in de oven; hou ze goed in de gaten!
 14. In de tussentijd kun je de rest van de chocolade laten smelten; deze kan je als de flappen klaar zijn eroverheen picasso’en.
 15. Na een kwartiertje zijn de flappen klaar, ze zijn het allerlekkerst als ze uit de oven komen. Mocht je ze een paar dagen willen bewaren, bewaar ze dan in een luchtdichte trommel.
Delen
Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *