Mooie gerechten voor iedereen

Worteltjestaart

Worteltjestaart

Ken je die mop over dat kutkonijn dat iedere dag bij de bakker komt om te vragen of hij vandaag worteltjestaart heeft? Nee? Mooi zo, houden zo; en anders google je het maar lekker.
Want ik blijf tenslotte niet de hele dag aan de gang.

Deze week gooi ik mijn variant op de carrot cake online; ik weet… ik ben niet de eerste en zal ook zeker niet de laatste zijn maar ach why the hell not.
Dit is een recept wat ik al zeker vijf jaartjes gebruik en waar ik menig mensch al behoorlijk gelukkig mee heb gemaakt. Voor de verandering is dit baksel ook niet eens zo heel erg slecht voor je en krijg je er ook niet spontaan morbide obesitas van als je ernaar kijkt.

Kijk het zit eigenlijk zo; afgelopen week leek het mij leuk om te gaan vloggen. Het lijkt een logische overstap, van bloggen naar vloggen. Maar het viel me toch een partij tegen; het idee erachter was om een beetje voor de camera te lullen en tegelijkertijd een taart te bakken. Maar dan komen er nog zoooveeel andere dingen bij kijken; je moet de hele tijd je camera draaien en iedere minuut een nieuwe angle opzoeken. En geloof me ik heb behoorlijk wat selfies gemaakt in mijn korte leventje alleen dit was echt zo kut. Ik zat naar mezelf terug te kijken en ik dacht de hele tijd ‘’jezus waarom heeft niemand mij ooit verteld dat ik zo’n kutstem heb’’ En ook mijn hoofd; ik heb ontdekt dat ik toch niet zo veel goede angles had als ik dacht. En dan heb ik ook nog eens zo’n fucking kleine kut keuken; kijk ik heb alles wat mijn hartje begeert alleen mijn keuken had wel een tikje ruimer mogen zijn. Maar ach je ken nie alles hebbe tog; en die wasmachine op de achtergrond was ook niet echt bepaald een sfeer verhogend attribuut.

Maar goed, ik had uiteindelijk voor de worteltjestaart gekozen aangezien dat lekker makkelijk is om te maken. En de worteltjestaart die was ook goed gelukt! De vlog helaas wat minder. Dus Enzo Knol en Boef, jullie kunnen rustig ademhalen want #KEVDUCHEF houdt ‘t voorlopig nog even lekker bij bloggen. Enne… Duimpje omhoog als je dit leuk vindt he!


Ingrediënten

 • 250 gram geraspte wortel
 • 4 medium eieren
 • 250 gram witte basterdsuiker
 • 250 gram zelfrijzend bakmeel
 • 250 ml zonnebloemolie
 • 250 gram gezouten pecannoten
 • Kaneel, peper, piment, kardemom
 • 2 theelepels vanillearoma
 • 300 gram monchou
 • 300 gram poedersuiker

 

Stappenplan

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Pleur de pecannoten in de blender en maal ze fijn. Ze hoeven in principe niet super klein te zijn, mogen best nog wat grotere brokken inzitten.
 3. Zeef het zelfrijzend bakmeel, zo voorkom je dat er klontjes inkomen.
 4. Pleur de wortel, eieren, basterdsuiker, baknmeel, zonnebloemolie, pecannoten bij elkaar en roer deze tot je een mooi egaal papje krijgt.
 5. Nu breng je het beslag op smaak, wees royaal met je kruiden Ik tyf er af en toe wel een kwart potje kaneel in! Wees voorzichtiger met piment; deze is behoorlijk overheersend. Gooi als laatste het vanillearoma erbij.
 6. Bak de taart 45 minuten af in een ingevet bakblik en laat ‘m daarna afkoelen.
 7. In de tussentijd kun je beginnen aan de icing.
 8. Gooi de monchou in een schaal en zeef er op een rustig tempo de poedersuiker doorheen. Doe dit erg rustig want anders is heel je keuken binnen no-time bestrooid met kabouterpost-achtige troep.
 9. Roer net zo lang tot je een mooie dikke icing hebt. Smeer het daarna uit over de afgekoelde worteltjestaart.
 10. En klaar is kees, bewaar ‘m een klein weekje in de koelkast of vreet ‘m meteen op!

 

Delen
Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *