Mooie gerechten voor iedereen

Pittige kip-humus saucijzenbroodjes met mangocompote

Pittige kip-humus saucijzenbroodjes met mangocompote

Kip; het meest veelzijdige stukje vlees… KUT. Ja die ja…
Deze week heb ik helaas ondervonden wat een bloggers-block is; want dat is blijkbaar ook een ding? De afgelopen week had ik gewoon 0 inspiratie, wat behoorlijk klote is aangezien ik er elke week een blogje uit wil knallen.

Dus gisteren had ik zoiets van: ‘’Ik ga er nu gewoon voor zitten en dan komt het wel’’. En inderdaad, toen kwam het. Yass.
Nu moet ik wel eerlijk toegeven dat ik in de tussentijd mijn plantjes water ben gaan geven en letterlijk elke uitloper uitvoerig bestudeerd heb, want ja… zo burgerlijk ben ik blijkbaar. Vroeger hing ik zeker vier keer per week ondersteboven tequila-suicide belly shots te nemen op de bar; en nu zijn dit de dingen waarmee ik mijn tijd doorbreng. Life.

Maar goed, daarna had ik dus een idee; ik wil mijn originele spinning geven aan het authentieke Hollandse saucijzenbroodje. Dus zegma op de #KEVDUCHEF wijze.
En zodoende; de combinatie bedacht ik zelf; het idee voor de smaak is een beetje gescammed van Bagels & Beans. Die hebben ook zo’n bagel belegd met gerookte kip, humus en een side van mango. Dit is dus wel een beetje een gevalletje van; ‘dont innovate…’
Maar ik dacht van; ‘’ik doe het gewoon’’ en tiefde een paar ingredienten bij elkaar in de blender.
Daar onze keukenmachine helaas recentelijk overleden is, heb ik het ‘’gehakt’’ in de blender moeten maken. Wat blijkt; een blender kan absoluut niet hetzelfde hebben als een keukenmachine. Dus de blender is nu ook naar de kolere. (R.I.P Blendy)

Ik kon er op zich wel om lachen toen er allemaal rook uit de blender kwam, maar helaas werd dit thuis niet zo gewaardeerd; sinds ik twee maanden terug ook helaas al een blender naar de eeuwige jachtvelden geholpen heb. Maar het leven kan niet altijd over rozen gaan. (note to self: FUCKING HELL KEVIN, FLIKKER AUB NIET ALLES IN DE BLENDER WAT JE TEGENKOMT)

Maar goed, de blender is dus overleden; maar de saucijzenbroodjes waren hemels. Ik heb ze gisteren dus voor het eerst gemaakt; ik heb werkelijk geen idee hoelang ze goed blijven. Ik heb er vandaag nog twee op; eventjes opgewarmd in de oven (dus aub niet de magneau, like wtf, je wilt niet weten hoe vaak ik die vraag krijg.)

Ik zou zeggen; geniet ervan! Ze zijn NIET lowcarb, NIET vegan, NIET glutenfree en bevatten WEL heel veel vet. Lysm <3

 

Ingrediëntenlijst

 • 300 gram kipfilet
 • 120 gram gerookte spek
 • 1 sjalotje
 • Klein handje sesamzaadjes
 • 1 eetlepel sambal badjak
 • 2 eieren
 • 1 pakje roomboter bladerdeeg
 • Theelepel knoflookpoeder
 • Theelepel oregano
 • Peper & Zout
 • 1 potje humus.
 • 1 potje mangocompote

 

Stappenplan

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Ontdooi de bladerdeegvellen.
 3. Snijd de kipfilet en het spek in kleine stukjes en vermaal deze in de keukenmachine of gebruik een mixer.
 4. Versnipper het sjalotje en voeg dit aan het gehakt toe.
 5. Haal het gehakt uit de keukenmachine en meng hier de sesamzaadjes en de sambal doorheen.
 6. Kruid het gehakt goed met peper en zout, knoflookpoeder en oregano.
 7. Meng als laatst door het gehakt 1 eitje. Kneed het mengsel goed door met je handen.
 8. Nu gaan we beginnen aan het rollen van de saucijzenbroodjes.
 9. Besmeer de helft van het bladerdeeg met humus; zorg ervoor dat de randjes vrij blijven.
 10. Kwak hierna het gehakt erbovenop; doe er niet al te veel in want hij moet ook nog dicht kunnen.
 11. Vouw de flap dicht; en druk de randjes goed aan.
 12. Scheid het andere ei en smeer de flappen aan de bovenkant in met het eigeel.
 13. Bak ze ongeveer 20 minuten af in de oven en laat ze daarna eventjes 10 minuten afkoelen.
 14. Serveer ze samen met de mangocompote (waarom ik ervoor heb gekozen om deze niet zelf te maken?… Gemakzucht J ) <3
 15. Geniet ervan!
Delen
Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *