Mooie gerechten voor iedereen

Alfa Bier Cheesecake

Alfa Bier Cheesecake

Nou, het is ook al weer behoorlijk lang geleden dat ik voor het laatst iets online heb getyft.
Ik weet gewoon niet hoe al die foodbloggers dat doen! Sommige knallen er wel iedere dag een nieuw receptje uit; hebben ze geen leven? Ik bedoel WTF; ik werk en ik probeer mijn sociale contacten enigszins te onderhouden. Dat is al een fucking dagtaak, en dan zou ik ook nog eens iedere dag drie uur boven mijn snikhete fornuis moeten hangen. No queen.

Maar goed, ik heb tijdens mijn vakantie in het o-zo-pittoreske Torremolinos veel inspiratie mogen opdoen. Ik heb natuurlijk de hele dag tapas gevreten en sangria getankt en dit heeft mijn horizon behoorlijk doen verbreiden (haha grapje; misschien duurde het zo lang tot mijn nieuwe blog aangezien er zoveel hersencellen zijn afgestorven?). Vandaar dat het ook een tijdje behoorlijk stil is geweest rondom #KEVDUCHEF (lees dit alsof je het schreeuwt). Toen ik terugkwam van vakantie had ik mijzelf voorgenomen meteen al mijn gerechten uit te werken; maarja life. Dan staat die gigantische berg kutwas weer op je te wachten en zijn alle planten in de tuin morsdood aangezien het 88 graden was in Nederland. Thanks schat.

Anyhow, hierbij mijn nieuwe blog dus. Ik heb deze cheesecake al behoorlijk lang in mijn hoofd; ik heb ook veel pogingen gedaan om deze ook echt lekker te laten uitkomen, dit was best een uitdaging aangezien bier opzich niet zo lekker is in een cheesecake. Daarom heb ik er dus ook nog eens citroen doorheen geflikkerd; op deze manier krijg je het zomerse Radler effect.

De cheesecake is best makkelijk om te maken, of nja… het is goed te doen. Als je geen mongool bent en gewoon het stappenplan volgt zou je er in principe gewoon moeten komen. Helaas krijg ik nog wel regelmatig foto’s doorgestuurd van de meest mislukte creaties haha.

 

Mucho love van #kevduchef<3

 

Wat heb je nodig?

Bodem:

200 gram bloem

1 geklutst ei

125 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)

60 gram witte basterdsuiker

Cheesecake:

800 gram Philadelphia

3 geklutste eieren

120 gram witte basterdsuiker

350 ml Alfa bier

5 blaadjes gelatine

40 gram custardpoeder

2 citroenen

Tube gele kleurstof (kun je gewoon bij de supermarkt halen)

Topping:

200 gram ongezouten roomboter

45 gram bloem

250 ml volle melk

120 gram poedersuiker

 

Stappenplan

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de taartvorm in met boter.
 2. Zeef het bloem en kluts het eitje voor de bodem.
 3. Meng alle ingrediënten voor de bodem en kneed dit tot een stevig deeg.
 4. Verdeel het deeg over de bodem van de taartvorm en prik hier met een vork gaatjes in.
 5. Bak de bodem 15 minuten af en laat ‘m afkoelen.
 6. Nu beginnen we aan de cheesecake; laat de blaadjes gelatine 5 minuten weken in koud water.
 7. Knijp na 5 minuten de blaadjes uit en doe ze samen met 75ml water in een pannetje. Verwarm het tot de gelatine is opgelost maar zorg ervoor dat het niet kookt. Gooi het bier hierbij en laat het afkoelen in de koelkast.
 8. Meng de Philadelphia met de geklutste eieren en gooi hier de basterdsuiker bij.
 9. Knijp 1,5 citroen uit in je mengsel en snij de overgebleven citroen op in kleine stukjes en gooi dit ook door je mengsel heen.
 10. Om het gele effect te krijgen, knijp je een tube kleurstof leeg en roer je deze door je mengsel heen.
 11. Voeg hierna je bier-gelatine toe en schep de custard erdoorheen.
 12. Verdeel dit over de bodem heen en bak dit geheel ongeveer 55 minuten af.
 13. Voor de topping verwarmen we 250 ml volle melk in een pannetje samen met de bloem. Zodra het kookt zet je het vuur laag en blijf je continue roeren. Doe dit ongeveer 5 minuten.
 14. In een andere schaal klop je de roomboter op samen met de poedersuiker.
 15. Zodra je warme mengsel is afgekoeld voeg je dit samen met het roombotermengsel en roer je dit goed door elkaar.
 16. Laat de cheesecake goed afkoelen, zodra deze is afgekoeld kun je (net als een wilde schuimlaag op een biertje) de topping uitsmeren over de cheesecake.
 17. Laat de cheesecake 4 uur lang opstijven in de koelkast.
 18. Geniet ervan<3

 

 

 

 

Delen
Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *