Mooie gerechten voor iedereen

Bananenbrood-ish-chocolade-Kahlua cake

Bananenbrood-ish-chocolade-Kahlua cake

‘’ He want that…Cake, cake, cake, cake, cake, cake, cake, cake, cake, cake
cake, cake, cake, cake, cake’’ (Riri,Birthday cake, 2011)

Zoals in het meesterwerk onder de chansons werd beschreven door Rihanna was ‘’cake’’ hot in 2011. Nu, zeven jaar later is cake nog steeds hot; waar de oh-zo-beschaafde Riri destijds refereerde aan het verorberen van een taart(uche) wordt hier in 2018 iets heel anders mee bedoelt. Cake staat namelijk in de volksmond tegenwoordig gelijk aan de voor(bips); wat veranderen de tijden toch; zo heeft eating cake toch een hele andere betekenis gekregen.

Anyways, ik wil het hier nu gewoon hebben over cake. Je weet wel; die droge hap die je altijd naar binnen moet schuiven als er weer een oudtante is bezweken aan een drievoudige Tia.

Je hebt namelijk drie soorten cake:

  1. De cake die je krijgt als je begrafenissen crashed van overleden omaatjes om tenslotte hun eenzame sugardaddies te verleiden door hitsig met je siliconenreet te gaan twerken alsof je Zwanetta uit Temptation Island bent. (De droge cake)
  2. De cake die je krijgt wanneer je van een van die sugardaddies de Kukident leent; dit fijnkneed en samen met wat zelfrijzend bakmeel in de oven flikkert (De kleffe cake)
  3. Mijn cake; dit reken ik toch wel een beetje onder de ambachtelijke cakes. Na deze cake ga je toch stiekem een Gastric Bypass overwegen. (De cake zoals het overleden omaatje waarvan jij op daddyhunt was op de begrafenis hem vroeger maakte, de O.G dus)

‘’Maar Kevduchef; hoe komt u toch altijd aan die waanzinnige ideeën om bepaalde smaken te combineren; ik bedoel… Kahlua in een cake…WTF?’’

Ok, goede vraag! Waar ik meestal mee begin is mijn keukenkastjes opentrekken; kijken wat er nog ligt en dit bij elkaar pleuren in een bakblik! De Kahlua; wat ik meestal gebruik in mijn espresso Martini’s was deze keer aan de beurt. De twist met de bananen kwam door het feit dat ik een paar overrijpe bananen had liggen waar die kut fruitvliegjes nog net niet op zaten te paraderen. You gotta love summer<3

Ik wens jullie veel succes met het maken van het officiële bananenbrood-cake-ish baksel en stuur de foto’s door als ‘ie gelukt is!

<3 Kev

 

Ingrediëntenlijst

200 gram ongezouten roomboter

200 gram zelfrijzend bakmeel

160 gram witte basterdsuiker

4 eieren

200 gram melkchocolade

1 zakje vanillesuiker

3 rijpe bananen

60 ml Kahlua

Snufje zout

 

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Meng de roomboter, vanillesuiker, basterdsuiker en het zout tot een zacht mengsel en voeg hier rustig een voor een de eieren aan toe.
  3. Zodra het een mooie glad mengsel is (zonder klonten) voeg je hier rustig en met beleid het zelfrijzend bakmeel aan toe. Het gemakkelijkst is om een mixer met deeghaken te gebruiken om een mooi beslag te krijgen.
  4. Snij de chocoladerepen in kleine stukjes en prak de bananen fijn. Let op dat je die vieze draadjes ertussen uit haalt.
  5. Meng de chocolade en de bananen door het beslag heen en voeg hier de Kahlua aan toe.
  6. Vet de cakevorm in met roomboter en giet het beslag in de vorm.
  7. Bak de cake in het midden van de oven ongeveer 70 minuten af, je kunt controleren of je cake goed is door gebruik te maken van een sateprikker. Komt de prikker schoon terug als je ‘m in de cake steekt, is je cake gaar.

Laat de cake minimaal 2 uur afkoelen voordat je ‘m uit de vorm haalt en dan kun je er hierna eindelijk lekker van genieten

Delen
Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *