Mooie gerechten voor iedereen

Truffels gevuld met rode bessen-creme

Truffels gevuld met rode bessen-creme

Chocoladetruffels zijn harstikke underrated; deze goddelijke chocolade-explosie verdiend een plekje in ’t Louvre maar ligt momenteel uitgewoond in de Banlieue.  Maar de truffel is bezig met haar comeback; en dan heb ik het niet over een falende comback á la Lindsay Lohan die zeker al vijf jaar weer aan de top probeert te komen, maar eerder een Britney 2010 comeback. Ok, je moet niet tijdens het eten van deze zoete traktatie je witte Tom Ford overhemd aanhebben, aangezien je de cacaopoeder hoogstwaarschijnlijk in de avond nog in je boxer gaat vinden, maar still tho.

Truffels zijn echt mega sexy. Om truffels weer goed op de kaart te zetten heb ik hier een lijstje met voordelen en nadelen gemaakt.

Voordelen

  • Truffels zijn instagramable
  • Truffels passen precies in een keer in je muil, maar je kunt ze ook doormidden bijten en dan snappen.
  • Truffels bevatten chocolade; en chocolade maakt je geyllll
  • Truffels zijn echt vet comfort-food
  • Truffels zijn super zelfverzekerd, they literally woke up like dis
  • Truffels judgen niet
  • Truffels zeggen nooit dat ze alleen met jou appen terwijl ze tegelijkertijd een hele tinderlijst aan matches hebben en deze minimaal een keer per week allemaal afwerken.
  • Truffels maken geen onderscheid in huidskleur! Harstikke 2K18 dus.
  • Truffels zijn tegen terrorisme

Nadelen

  • Truffels zijn gevaarlijk, het blijft er nooit bij ‘’eentje’’. Voor je het weet wordt je door je vrienden uit bed gesleurd voor een interventie.
  • Truffels poeieren als een gek, echt heel je fucking outfit zit eronder nadat je er eentje op hebt. Dat leuke jurkje van Nikki Plessen? Ken je net zo goed in de prullenbak tyfen, krijg je er toch nooit meer uit.

Wat ik hiermee dus concludeer als ik de voor en nadelen tegen elkaar afweeg is dat er meer voordelen dan nadelen zijn. Hierbij verklaar ik de truffel dus weer helemaal lit.

 

Ingredientenlijst

125 ml slagroom

100 gram witte basterdsuiker

180 gram ongezouten roomboter

400 gram witte chocolade

2 tl vanille extract

Stuk of 30 rode bessen

100 gram cacao

 

Stappenplan

  1. Meng de slagroom samen met de witte basterdsuiker in een pannetje, blijf continue roeren en voeg hier het vanille extract aan toe. Zorg ervoor dat het niet kookt; verwarm dit ongeveer 3 minuten.
  2. Neem het mengsel van het vuur als de suiker is opgelost en laat dit afkoelen in de vriezer. (ongeveer 30 minuten).
  3. Gebruik een mixer om de op-kamertemperatuur-gebrachte-roomboter op te kloppen en voeg hier het mengsel uit de vriezer beetje bij beetje aan toe.
  4. Haal de pitjes uit de rode bessen met je mespunt, snij de bessen in stukjes en voeg ze toe aan het mengsel.
  5. Pleur het mengsel in een spuitzak, maak hier kleine toefjes van en laat dit minimaal een uur afkoelen in de vriezâh.
  6. In de tussentijd smelt je de witte chocolade au-bain-marie en breng je dit hierna terug naar een temperatuur van rond de 30 graden.
  7. Maak in de tussentijd een bord klaar met cacao en een bord om op te rollen.
  8. Haal de toefjes uit de vriezer, haal deze door de witte chocolade heen, rol over het bord en haal ze door de cacao heen. Zorg dat de truffel helemaal bedekt is met cacao!
  9. Doe dit in etappes, haal niet meteen alles uit de vriezer aangezien het toefje best wel snel weer smelt.
  10. Zodra je alle truffels bedekt hebt met chocolade tief je ze nog 2 uur in de koelkast. En klaar is #KEVDUCHEF

 

Delen
Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *