Mooie gerechten voor iedereen

Lasagne

Lasagne

Zoals bij de echte Italiane; of toch net even niet. Misschien eerder geïnspireerd door de Italianen met een arrogante vleug Kevduchef.
Bij mij thuis wordt er continue gezeken over lasagne; ‘’ohhh Kevvv kun je vanavond effe lasagne maken?’’… Waarop ik dan meestal iets antwoord in de trant van; ‘’Flikker op aub’’.
‘’Effe lasagne maken’’ dat bestaat namelijk niet, het is echt niet dat het zo heel veel werk is, maar het moet gewoon zooo lang opstaan. En sorry, maar ik heb ook nog een leven; of in ieder geval een poging tot.

Sowieso heb ik trouwens niet altijd zin om te koken hoor, je zult wel denken met al die lekkere recepten die ik online tyf dat ik niet weg te slaan ben uit te keuken. Think again bitch; een paar weken geleden, toen het zo belachelijk warm was, stond ik niet met veel plezier in de keuken. Toen de oven aanstond en al mijn gasfornuizen vol open stonden was het toch een heerlijke 40 graden in mijn keukentje, dacht het dus even van wel dat Kevduchef met zijn reet in de tuin ging zonnen. #slay. Je wilt trouwens ook niet weten hoe vaak wij de Airfryer aanpleuren onder het mom van ‘’het is toch gezond…?’’ En hoe vaak wij Shoarma per maand eten is ook om voor te schamen haha.

Maar deze ene keer… dat mij werd gevraagd om lasagne te maken voelde ik mij hier goed bij. Ik ging lasagne maken, maar hoe maak je dat dan? Ik bedoel, check effe op internet; er staan zo ontiegelijk veel recepten online dat je door de bomen het bos niet meer ken zien. Dus ik, sta in de supermarkt; denk; ‘’wat ga ik is door die lasagne heen tyfen…?’’ Ik neig meestal al snel naar iets van courgette of aubergine ofzo; ‘’maar nee Kev , vandaag ga je t is helemaal anders doen.’’
Spinazie; Popeye’s wondermiddeltje lag een beetje geil te loeren naar mij… waarom had ik daar nooit eerder aan gedacht? Ik flikker letterlijk altijd door al m’n eten spinazie heen! Of het nou verse is of die van Dokter Iglo … ik hâww d’r van!
Zodoende werd de Spinazie á la Kevduchef geboren.
Enfin, deze lasagne werd bij mij thuis dus de lucht aangeprezen. Sindsdien heb ik ‘m eigenlijk nooit meer anders gemaakt; want alles wat daarna kwam was toch kutter haha.

Loves it! <3

Ingrediëntenlijst

300 gram gehakt

400 gram spinazie

1 rode ui

1 groenten bouillonblokje

3 theelepels donkere basterdsuiker

2 geklutste eieren

Lasagnebladen

2 blikken tomatenblokjes

2 laurierblaadjes

2 theelepels oregano

1 bol mozzarella

150 gram jonge kaas

Peper en zout

Nootmuskaat

Voor de Bechamelsaus

200 ml volle melk

80 gram ongezouten roomboter

80 gram tarwebloem

Stappenplan

  1. Vet de pan in met wat roomboter en bak de uitjes op samen met het gehakt tot het mooi bruin is.
  2. Voeg de blikken tomatenblokjes toe aan het gehakt en verkruimel het bouillonblokje.
  3. Voeg de suiker en de laurierblaadjes toe aan het mengsel, en breng dit goed op smaak met wat peper en zout.
  4. Laat dit ongeveer een uurtje pruttelen op laag vuur
  5. Na een uurtje voeg je beetje bij beetje de spinazie toe aan het prutje.
  6. Breng het prutje nogmaals op smaak met zout en peper maar voeg nu ook nog wat oregano en nootmuskaat toe.
  7. Kluts de eieren en voeg deze ook toe aan het prutje.
  8. Laat dit prutje nog een driekwartier pruttelen en warm in de tussentijd alvast de oven voor op 200 graden.
  9. In de tussentijd beginnen we aan de bechamelsaus. Laat je roomboter rustig smelten op een laag vuurtje, zodra deze gesmolten is voeg je de bloem door. Blijf continue roeren want het is zo aangebrand.
  10. Na ongeveer drie minuten begin je (beetje bij beetje) de volle melk toe te voegen, blijf goed roeren.
  11. Als je bechamelsaus mooi romig is voeg je de helft van de jonge kaas toe aan het mengsel en roer je dit goed door elkaar tot de kaas door de saus heen gemengd is. Breng op smaak met peper, zout, oregano en nootmuskaat.
  12. Zodra het prutje lang genoeg heeft opgestaan gaan we de lasagne bouwen. Pak een hoge ovenschaal en begin met een schep prut.
  13. Als de laagjes klaar zijn eindigen we met een schep prut, daaroverheen gaat de bechamelsaus. Let goed op dat de lasagnebladen niet meer zichtbaar zijn bovenop anders krijg je van die harde stukjes…BLEGH.
  14. Snij de bol mozzarella in plakjes en leg uit over de bechamelsaus; sluit eventueel nog af met wat Italiaanse kruiden of oregano.
  15. Bak de lasagne 40 minuten in de oven, controleer ‘m af en toe even.
  16. Buon appetito!
Delen
Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *