Mooie gerechten voor iedereen

Die muffin van de Starbucks, maar dan beter…

Die muffin van de Starbucks, maar dan beter…

 

In Genesis staat het al beschreven; ‘’Gij zult geen kwaadspreken over elkander en uw behoefte om kwaad te spreken vervullen met muffins’’.
Wat is het nou echt wat wij zoeken in het leven? Een partner; liefde, uiteindelijk een gezinnetje? Is dit niet een overdreven eis van onze verneukte maatschappij? Is het niet zo dat wij onze korte leventjes beter kunnen invullen met muffins. Of kroketjes?

Is het niet zo dat alles uiteindelijk vergaat? de onvoorwaardelijke liefde van je partner eindigt in een scheiding en zelfs na een tijdje laten vrienden je op zaterdag stikken voor een ‘’Ik hou van Holland marathon’’? Vergeet die tijden van wilde belly shots op de bar en kotsend in de goot eindigen.

Daarom is het tegenwoordig wijs om een relatie met eten aan te gaan, en dan vooral met muffins…

Duik in een romance van blauwe bessen die de liefde bedrijven met kaneel. De vanillesuiker die wordt betast door de citroenrasp. Een gepassioneerde knuffel met de tarwebloem die eindigt in een extase van scharrelei.

Muffins are here to stay, ze zijn een perfecte elegante delicate verrassing die sociaal geaccepteerd zijn op iedere gelegenheid. Ik ben ook behoorlijk fan van het begrip ‘’Muff’s 2go’’ Vandaar dat het recept is afgestemd op 24 muffins, zo kun je altijd een schattig mandje met muffins meenemen om de orkageluiden van je maag te dempen.

MWAH<3

 

Benodigdheden

Muffin bakplaat

 

Men neme voor ongeveer 24 muffins:

 

Topping

130 gram tarwebloem

220 gram kristalsuiker

150 gram ongezouten roomboter

6 theelepels kaneel

1 zakje vanillesuiker

 

Muffin

400 gram tarwebloem

320 gram witte basterdsuiker

1 pakje bakpoeder

150 ml zonnebloemolie

2 eieren

150 ml volle melk

Halve citroen

Grote snuf zout

350 gram blauwe bessen

Muffinpapiertjes

 

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Zeef de bloem voor het muffinbeslag, meng dit met samen met de basterdsuiker. Voeg hier het zout aan toe.
  3. Voeg aan dit mengsel het bakpoeder toe en daarna de eieren. Voeg hierna de zonnebloemolie en de melk toe. Eigenlijk maakt het helemaal geen ene fuck uit in welke volgorde je dit allemaal doet, je gooit het gewoon allemaal bij elkaar haha.
  4. Knijp een halve citroen fijn boven dit mengsel, snijd of rasp de schil ervan en pleur deze door het mengsel heen. Mix het mengsel goed door elkaar tot je een mooi egaal beslag krijgt, gooi hierna de blauwe bessen door het beslag. Zet het beslag nu eventjes aan de kant.
  5. Zeef in een andere kom de bloem voor de topping en meng dit samen met de suikers en de kaneel.
  6. Voeg nu de (op kamertemperatuur gebrachte) roomboter toe; prak dit allemaal met een vork door elkaar en maak er kleine kruimeltjes van met je handen.
  7. Plaats de muffinpapiertjes in het muffin-bakblik en vul deze met het beslag. Kruimel de topping over het beslag heen.
  8. Bak de muffins ongeveer 35 minuutjes af in de oven, wacht na het uit-de-oven-halen eventjes met het eten en laat ze een uurtje afkoelen.
  9. Daarna is het bone-apple-tea<3
Delen
Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *