Mooie gerechten voor iedereen

Winterjam

Winterjam

Oké, ik zal maar meteen met de deur in huis vallen… Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor het laatst iets gepost heb.Ik kan natuurlijk met 100 redenen opkomen waarom dit het geval is, maar ik denk dat dit vooral te wijten is aan het geval dat ik wel een fucking leven heb.

De afgelopen twee maanden waren best wel behoorlijk hectisch voor mij; ik ben namelijk mijn eigen bedrijf begonnen. Jaja, #kevduchef is nu eindelijk officieel ingeschreven bij de KVK; harstikke leuk natuurlijk, maar dit heeft er wel voor gezorgd dat ik minder tijd over had voor mijn blog. Kijk, ik wil namelijk met mijn bedrijf een product op de markt brengen. Een product waar ik helaas nog niets over kan zeggen aangezien ik bang ben dat mensen mijn geniale idee gaan scammen. #scamlife

Alleen goed, je weet wat ze zeggen; Rome is tenslotte ook niet in een dag gebouwd. Maar ik denk dat ik daar wel een beetje vanuit ging, onbewust. Ik bedoel, ik heb tegen iedereen lopen tetteren dat ik een eigen bedrijf heb en binnenkort mijn eigen product in de schappen ga zien te krijgen. Maar dat duurt wel effe; en nu aangezien ik het op ieder fucking social mediakanaal getieft heb, vraagt iedereen mij continue hoe het met mijn nieuwe product gaat.

Nou het antwoord, het gaat helemaal nog niet zo snel als ik had verwacht! Het is zo pleuris veel werk en ik had gehoopt dat het mij wel wat meer zou komen aanvliegen. Maar goed, niets in het leven komt zomaar aanvliegen… al lijkt dat bij anderen soms wel zo.
Dus eigenlijk is het gewoon onwijs stom van mij geweest en had ik beter mijn smoel tegen iedereen kunnen houden, nu ligt er tenslotte ook zoveel druk op. Ik en mijn grote muil.

Anyhow, if it was easy, everyone would do it. En ik kom er ook wel; maar het duurt gewoon nog even! Dus na al die berekeningen en financiële schattingen van de afgelopen maanden heb ik besloten om weer eens gewoon echt te doen wat ik echt leuk vind, namelijk: Bakken, koken, grillen met lekkere de nieuwe jams van Mariah op de achtergrond. #whyusoobsessedwithme. Hier heb ik dus de afgelopen twee weekjes mijn tijd mee gevuld, en vanaf nu ga ik ook weer wekelijks posten, ik stroom namelijk over van de inspiratie. #inspo. Dus om dit weer helemaal goed op te pakken begin ik nu met een heerlijke en vooral supermakkelijke nieuwe jam, deze winterjam is een uniek jammetje. Met chocolade en heerlijke winterse kruiden waan je je zo in Oostenrijk, met een gluhweintje aan de rand van de piste! Check snel het recept hieronder!

 

Ingredientenlijst (ongeveer vier potten)

250 gram Doosjevol zomerfruit (Albert Heijn)
250 gram Doosjevol kersen (Albert Heijn)
250 gram Doosjevol blauwe bes-framboos (Albert Heijn)
700 gram Geleisuiker
50 gram Pure chocolade
1 theelepel Vanille extract
1 theelepel Kaneel
Halve theelepel Piment
Halve theelepel Kardemom

 

Stappenplan

 1. Weeg de geleisuiker af op een keukenweegschaal
 2. Pak een ruime pan, de jam kan tijdens het proces behoorlijk gaan schuimen en spetteren.
 3. Pureer de kersen, zelf hou ik wel van wat grovere stukken in de jam maar dat moet je natuurlijk helemaal zelf weten.
 4. Pleur de geleisuiker samen met het fruit in de pan en zet deze aan op laag vuur.
 5. Breng het mengsel aan de kook en voeg het vanille extract en de kruiden toe.
 6. Zodra het kookt laat je dit nog ongeveer 5 minuten pruttelen.
 7. Smelt in de tussentijd de chocolade.
 8. Roer de gesmolten chocolade door de jam heen.
 9. Ok nu het allerleukste. DE JAM TEST.
 10. Pak een (koud) bord, gooi hier een beetje jam op.
 11. Haal je vinger door de jam heen en kijk of de kantjes niet meer naar elkaar toestromen. Als dit niet het geval is, is je jam goed! Anders moet je ‘m nog even laten pruttelen.
 12. Pleur je jam in de potjes, draai de potjes goed dicht en laat ze op de kop afkoelen. Op deze manier pers je de lucht eruit. Blijven ze langer houdbaar;)
 13. Okuuuurrrrr….Enjoy xoxo
Delen
Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *