Mooie gerechten voor iedereen

#Kevduchef’s approved Eggnog

#Kevduchef’s approved Eggnog

Beter laat dan nooit.

Ik heb een tijdje zitten twijfelen of ik dit recept niet gewoon volgend jaar online moet knallen, aangezien de feestdagen al ver achter ons liggen. Maar I can’t help it, ik ben nou eenmaal een festive bitch en ik ga ervan uit dat mijn lezers dit ook zijn.

Ik bedoel, waarom zou je dit heerlijke drankje nou perse een jaar lang speciaal moeten opsparen voor de kerst!? Als we het hebben over kruidnoten of chocoladekerstkransjes dan kan ik mij daar wel in vinden. Maar eggnog, dit zou je in feite in de zomer op het strand nog kunnen drinken …door een kartonnen rietje. (want plastic kan echt niet meer in 2019. HAHA grapje, lekker snel nu het nog kan die 5000-rietjes-packs inslaan van de Xenos)

Als je het nog nooit gedronken hebt is het lastig uit te leggen wat eggnog nou precies is, ik hoor van vele dat het een beetje lijkt op advocaat. Maar dat is natuurlijk gewoon bullshit. Ik vind persoonlijk dat mijn eggnog een beetje smaakt naar die Milkshake Rum van de FEBO (hebben ze die nog??) Oh god, ik hou zo van de FEBO; vroeger ging ik echt drie keer per week die kipburger met remouladesaus halen. Love mijn metabolisme, als ik nu al kijk naar een burger vliegt er 10 kilo aan<3.

Ik heb veel zitten knutselen met de ingrediënten van de eggnog en uiteindelijk is het een soort van pumpkin-spice-achtige mix geworden. Ook wel bijzonder is dat ik als basis geen volle melk heb gebruikt; van origine wordt de Amerikaanse eggnog altijd gemaakt met full-milk. Alleen Kevduchef is natuurlijk lekker tegendraads en ging voor Sojamelk. Dit heb ik gedaan omdat:
A) Ik hecht waarde aan mijn uiterlijk, ik wil er goed uitzien. Als ik te veel zuivel binnenkrijg gaat Neil Armstrong straks nog op mijn gezicht proberen te landen.
B) Het is dan lekker nog zoeter hihi

Ok maar even in alle eerlijkheid. Er zit hier heeeeel veeel suiker in; het is echt heel erg ongezond. Maar ja, we zijn toch allemaal nog moddervet van de feestdagen! So who gives a f*ck! Dat ene glaasje eggnog ga je echt niet meer zien in je toch al behoorlijk vette lijf! En ik zou zeggen; zolang Wendy van Dijk je niet uit bed trimt voor een rondje bootcamp, ga je lekker sgat, schenk vooral nog een glaasje in. Neem ruim vreetvriendjes… NEEM RUIM!

Hoeveelheid Ingredienten
4 Eieren
250 ml Slagroom
350 ml Sojamelk
230 ml Goedkope whisky
170 gr Kristalsuiker
1/8e theelepel Nootmuskaat
1/8e theelepel Kruidnagel
1 theelepel Kaneel
1 theelepel Gember
1/2e theelepel Piment

Stappenplan

Ik raad wel aan om de eggnog een nachtje in de koelkast te laten rusten voordat je ‘m opdrinkt. De kruiden komen dan veel beter tot hun recht en je eggnog is een stuk dikker.

  1. Breek de 4 eieren in een grote schaal en klop deze ongeveer 1.5 minuut op met een garde/mixer. Doe dit tot het begint te schuimen en de mix en zachtgele kleur krijgt.
  2. Weeg de suiker af en flikker dit erbij. Mix het nu nog een half minuutje.
  3. Gooi hier de kruiden bij, het maakt geen flikker uit in welke volgorde.
  4. Schenk hier dan geleidelijk de whisky erbij, blijf in de tussentijd mixen.
  5. Pleur dan de slagroom en de sojamelk door je mengsel heen, mix dit nog twee minuten.
  6. Dek je eggnog af en laat ‘m rusten in de koelkast!
  7. Voila, Cheers<3
Delen
Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *