Mooie gerechten voor iedereen

Bananenbrood

Bananenbrood

‘’This shit is bananas, B-A-N-A-N-A-S’’ (Gwen Stefani, Hollaback girl, 2004).

Ik heb problemen om mijzelf te vinden in de muziek van tegenwoordig. Wellicht ben ik een beetje in het verleden blijven hangen? Ik had het er gisteren nog over, zijn 00’s hits nou al oldies? Of worden dit überhaupt nooit oldies? Als het aan mij ligt blijven dit altijd nieuwies <3 LYSM 00s. Ik ben dus een beetje blijven hangen, Gareth Gates, Des’ree en Avril knallen nog steeds dagelijks door mijn speakers. (Recentelijk heb ik wel helaas mijn IPod moeten inruilen voor een abonnementje op Spotify premium) Ik verlang stiekem ook nog wel een beetje terug naar die tijd, de tijd waarin niet iedereen veganist was of glutenvrij at en je gewoon nog zonder gene geraffineerde suikers naar binnen kon werken. Toen Gwen nog een mega hit scoorde met dit nummer, en geen crappy kerstcd’s bij de Kruidvat moest slijten.

Daarentegen is bananenbrood wel weer helemaal 2019, in de 00s aten we namelijk alleen nog maar die ranzige kleffe marmercakes. ttyn aub.
Ik bak sinds kort dit bananenbrood iedere week vers voor mijn werk, ik ben werkzaam in een hotel en dit smaakt een stuk beter dan die kant en klare rommel. Toen ik dus vorige week een dampend bananenbrood uit de oven haalde; werd hier thuis al met verlangende oogjes gekeken naar dit baksel. Maar helaas, dat was voor de gasten op werk! Nu daarentegen heb ik na een week zeiken toch nog een bananenbrood gebakken.
Ik had eigenlijk geen andere keuze aangezien de bananen gewoon expres niet werden genomen zodat ze uiteindelijk veelte rijp waren en ze toch wel in een bananenbrood geflikkerd moesten worden.
Ik had natuurlijk weer eens geen zin om naar de supermarkt te gaan. (ik woon tenslotte maar op nog geen anderhalve minuut lopen van de appie) Dus besloot ik mijn kastjes voor alle ingrediënten te plunderen. Mijn versie van het bananenbrood is een behoorlijk low-budget versie. Ik had helaas geen repen chocolade in huis, maar dat moest er natuurlijk wel in! Dus heb ik mij verder in alle kastjes geworpen op zoek naar chocolade; en ja hoor. Er kwamen crème bonbons naar boven, sinterklaaschocolade, chocoladekerstkransjes. Deze heb ik allemaal klein gesneden en door mijn beslag getiefd! (Samen tegen voedselverspilling ly)

Anyhows, dit is dus mijn verhaal. Ik bedoel, hoeveel kun je nou tenslotte lullen over een bananenbrood met 8 ingrediënten!

Lysm x

Kevduchef


Ingrediëntenlijst

250 gram zelfrijzend bakmeel
160 gram witte basterdsuiker
4 eieren
200 gram melkchocolade
3 rijpe bananen
100 gram ongezouten roomboter
2 zakjes vanillesuiker
Snufje zout

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Meng de roomboter, vanillesuiker, basterdsuiker en het zout tot een zacht mengsel en voeg hier rustig een voor een de eieren aan toe.
  3. Zodra het een mooie glad mengsel is (zonder klonten) voeg je hier rustig en met beleid het zelfrijzend bakmeel aan toe. Het gemakkelijkst is om een mixer met deeghaken te gebruiken om een mooi beslag te krijgen. Dit kan natuurlijk ook gewoon met je handen!
  4. Snij de chocoladerepen in kleine stukjes en prak de bananen fijn. Let op dat je die vieze draadjes ertussen uit haalt.
  5. Meng de chocolade en de bananen door het beslag heen.
  6. Bekleed de cakevorm met bakpapier of met roomboter en giet het beslag in de vorm.
  7. Bak de cake in het midden van de oven ongeveer 70 minuten af, je kunt controleren of je cake goed is door gebruik te maken van een sateprikker. Komt de prikker schoon terug als je ‘m in de cake steekt, is je cake gaar.
Delen
Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *