Mooie gerechten voor iedereen

Romige truffelrisotto

Romige truffelrisotto

Kennen jullie die scène uit Gooische Vrouwen 2; waarin Cheryl vertelt dat wanneer ze een hapje neemt van iets (bijvoorbeeld een gebakje of zo), dat ze dat dan een cijfer geeft en dat ze het dan alleen maar op eet als het boven de acht scoort, nou dat is eigenlijk een beetje de positiviteit anno 2019 waarnaar ik op zoek ben.  Want ik bedoel; het leven is gewoon te kort om smerige troep naar binnen te werken! Ik wil best diëten en gezond eten; maar dan moet het wel lekker zijn, and as for your carbs. Use them wisely!

Vorige week was ik op stedentrip in Rome. Ik heb onwijs genoten van de heerlijke Italiaanse cucina en ik ben 80 kilo aangekomen. Ik heb in Rome echt buiten proportie veel gegeten, de laatste maanden heb ik netjes al mijn koolhydraten opgespaard om deze in Rome is even goed te gaan besteden. Dus ik kon eindelijk even een paar echte Koolhydraten naar binnen gaan werken. Wij hebben dus ook met elkaar afgesproken dat we onze koolhydraten wijs gaan inzetten, deze dus absoluut niet inzetten bij van die shady tourist-traps.

Het bijzondere was dat ik echt heel erg veel risotto op heb in Rome, waar ik natuurlijk echt onwijs van heb genoten, alleen dat de beste risotto die ik ooit op heb in Athene was. Ik was een aantal maanden geleden met vrienden een paar dagen in Athene. Ik heb sowieso in Athene al teringlekker gegeten, maar als je aan Athene denk denk niet per se aan pasta ofzo en zo ja misschien dan de moussaka, dat lijkt nog wel een beetje op lasagne.

Van de hak op de tak, in Athene waren wij de avond van tevoren uitgeweest. De hele avond geprobeerd Lindsay Lohan te spotten bij haar Lohan club. De dag erop…je raad het dan natuurlijk al; Kevduchef had een behoorlijk zwaar hoofd. En hoe zeer ik vroeger ook fan was van een casual kapsalonnetje of een Bigmac, vonden wij dat (since we age like fine wine) wij onze hangover moesten bekronen met een truffelrisotto. Ok ik beloof je, dit restaurant sponsort mij niet, maar er zat me toch zo’n leuk zaakje in Athene. Het was echt een hysterische tent met all-year-round kerstversieringen genaamd; Noël.. Het was echt een onwijs leuke toko waar je in de avond ook een goede cocktail kon nuttigen(lees: veel zuipûh).  Nou deze truffelrisotto was dus echt helemaal het einde, heel vaak bij die shady Italiaanse tentjes drijft je risotto altijd in een zwembad van room, hier was ‘ie perfect uitgebalanceerd en werd de risotto met niet al te veel troep erin gepresenteerd.

Ik moet trouwens even zeiken over het gebruik van truffel in onze maatschappij, tot 4 jaar geleden had niemand in Nederland nog gehoord van truffels. Nu pleurt men letterlijk OVERAL truffel doorheen, truffelchips, truffelmayo, truffelaardappel, truffelchocolade… het houdt niet op! En nu heeft zelfs de McDonald’s de Maestro burger met truffelmayonaise. Weet je, ik heb niet over veel dingen een uitgesproken mening maar over het gebruik van truffel heb ik een zeer sterke opinie. Uiteindelijk vind ik dat truffel maar met een paar gerechten goed samengaat en dat het niet in elk fucking voedingswaar op de markt hoeft te zitten. Speltip 9, weet wanneer je moet stoppen.

Anyways met mijn risotto waan je je dus echt in Italië, genietend onder een olijfboom aan een rood-wit-geblokt tafellaken met een heerlijk wit wijntje. Maar weet dus, dat mijn gerecht gewoon harstikke geïnspireerd is die ene risotto die ik ophad in Athene! SCAM

 Ly<3

Ingrediënten

3 Sjalotjes
4 Teentjes knoflook
250 gram Oesterzwammen
300 gram Risotto
600 ml Wildfond
70 gram Gezouten roomboter
250 ml Slagroom
145 gram Truffeltapenade (AH)
Half bosje Peterselie
Royaal Peper en zout
Op smaak Grana padana geraspte kaasStappenplan

 1. Doe een flinke scheut olijfolie in een hapjespan en pleur hier de risotto bij.
 2. Blijf non-stop roeren en bak de risotto tot ‘ie een beetje een glazige kleur krijgt, let op; de risotto mag niet bruin worden.
 3. Gooi hier dan beetje bij beetje de wildfond bij, zorg ervoor dat je risotto de hele tijd in een laagje fond staan. Doe de deksel op de pan en blijf om de paar minuten roeren. Doe dit natuurlijk op laag vuur.
 4. Snij in de tussentijd de sjalotjes en de knoflook, ook de oesterzwammen halveer ik meestal.
 5. Fruit deze met wat olie in een andere pan en zet ze apart.
 6. Strooi alvast wat zout en peper over je risottomengsel en smelt de boter erdoorheen, blijf roeren.
 7. Schenk de slagroom door het risotto-mengsel heen en blijf roeren, gooi hier ook het potje truffeltapenade bij.
 8. Laat het nu nog ongeveer 20 minuten pruttelen, roer regelmatig.
 9. Hak in de tussentijd de peterselie fijn en zet deze apart.
 10. Na een kwartiertje gooi je de sjalotjes, knoflook en de oesterzwammen door je risotto heen.
 11. Blijf de hele tijd proeven en voeg naar smaak nog peper en zout toe.
 12. Als je risotto mooi smeuig is, maar niet zwemt kan je ‘m op tafel pleuren!
 13. Strooi bij het serveren een royaal laagje kaas over de risotto heen en top ‘m af met wat peterselie!
 14. En dan is het…hartjehartje lekker genieten<3
Delen
Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *